MENY
  HOME
  BUSSEN INKÖPTES
  ROSTLAGNING
  GOLVET SÄNKS
  INREDN/PLANERAS
  TEKNISK INFO
  TITTARFRÅGOR
  EL - TIPS
  PARKERINGPLATSER
   
ROWAAX
LÅNGGATAN 32
824 52 HUDIKSVALL
0650 - 12600
Webbmaster Roland Waax
 
 
Att så många höll på att bygga en husbuss - trodde jag inte.
Några har skrivit att det nu fått inspiration att göra sin egen inredning. Det är egentligen inte speciellt svårt om man är lite händig.
Här kommer några fler bilder för Er som undrar hur jag gjorde, och som står i begrepp att bygga sin bussinredning.
Jag började med att mäta längden på utrymmet i bussen där inredningen och skåpen skall stå. Sedan gjorde jag i sektioner, en golvsockel efter den uppmätta längden. Därefter började jag att snickra fristående stommar till bänkar och skåp som jag sedan förankrade på golvsockeln.
Materialet (virket) jag använt är 21*45 mm. till stommarna och 4 mm. plywood för att klä stommarna.
För skåpluckor och dörrar har jag klyvt virket för att få en anpassad dimension till själva ramarna. Innan ramverket har gerats och kapats i rätta längder har jag med en överhandsfräs profilerat kanterna till det utseende jag ville ha. På baksidan av ramvirket och i innerkant har jag sedan fräst en fördjupning på 4 mm. som den tillkapade plywoodfronten skall ligga i. Då får jag en helt slät baksida på luckor och dörrar. Sedan jag lagt en limsträng och plywoodfronten på plats, har jag använt en häftpistol för att "spika" fast skivan på plats. Det här ger en bra stadga och styrka i skåpluckor och dörrar.
TILL SIDANS TOPP