Menu

HOME

BUSSEN INKÖPTES
ROSTLAGNING
GOLVET SÄNKS
INREDN/PLANERAS
TITTARFRÅGOR
TEKNIK
EL - TIPS
TILL SIDANS TOPP
ROWAAX/Roland Waax
LÅNGGATAN 32
824 52 HUDIKSVALL
0650 - 12600
Webbmaster Roland Waax
  BYGGA HUSBUSS
 
 
Det blir sällan som man tänkt sig. . .
Precis som andra gamla gubbar drabbades jag av hjärtinfarkt. 2 st. t.o.m. ganska tätt. Det blev Uppsala och en bypassoperation. Allt gick perfekt men, orken försvann och till råga på allt skulle kommunen riva lokalerna bussen stod garagerad i. Ajokkin är nu såld till Brunflo och jag önskar den nya ägaren lycka till.
 
Att bygga en husbuss
Rost - Rost - Rost - Rost - Rost - Rost - Rost -
Det var ingen angenäm syn som mötte mig när jag tog bort den första sidoplåten. Fyrkantsrören som skulle bära karossen var som papper. Plåten var av 1.2 mm galvad stålplåt och det var den som höll ihop hela karossen.
40*40 mm. fyrkantsrör gick åt i mängder för att fräscha upp stommen som sedan rostskyddsbehandlades innan stålplåten återmonterades. Här passade jag på att göra nya luckor och en ny dörr på vänster bak för att komma åt och inspektera motorn.
Framför vänster framhjul fanns en lucka. Innanför den satt el-centralen med alla säkringar och reläer. I lådan fanns ingen botten. Man hade lagt en tunn plåt i botten för att inte vattenstänk från framhjulet skulle tränga in i det elektriska systemet. Hela elcentralen lyftes ut för framställning av ny låda. Det elektriska hade inte tagit någon synlig skada.
Rumpan på bussen ser bedrövlig ut, kanske inte så mycket rost, men ful. En glasmästare skall hjälpa mig att lyfta ut bakfönstret. Sedan skall en helt ny bakdel göras. Bakljusen skall bli monterade nedanför bakrutan i stolparna på höger resp. vänster sida.
Fronten som är av glasfiber, skall få sig en ansiktslyftning. Det är möjligt, om tiden medger, att jag monterar helt andra huvudstrålkastare med hopmonterad blinkers.
Som avslutning skall bussen lackeras. Mina vänner har kommit med förslag. Här nere på bilden hade jag ett av förslagen. Dekalen med "Glada Hudik" skall skymma inredningsdataljer som jag berör i annat avsnitt på hemsidan.
Det finns 656 bilder på AJOKKIBUSSEN. Bilder som jag på följande sidor visar ett axplock utav.

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE BILD !